مدیریت فرهنگ و رسانه و شعارهای اجتماعی از جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی اردبیلی

ساخت وبلاگ
شناخت از مدیریت فرهنگ و مدیریت رسانه با اهمیتی که دارد؛ رهیافتی صحیح و منطقی را می طلبد و به منظور رهیافت مذکور؛ نشانه شناسی های مفید از ترسیمات می تواند یارگر باشد، ترسیمات هر جامعه از حوزه ی خواست ها، اهداف و منافع به طور طبیعی در دو وجه رسمی و غیر رسمی متبلور می شود. وجه رسمی ترسیمات آن بخش هایی است که هدف گذاری ها سازمانی و سیستماتیک تحت عنوان سیاست ها و برنامه ها دارای خواست ها و نیازها و اهداف متفاوت فرض و بیان می شود. علیرغم تمامی تفاوت های سیاست ها و برنامه های یاد شده؛ وجود اهداف تعیینی و نیز مشخص سازی روش تحصیل که به اهداف کلی جامعه پیوند دارد وجوه اشتراکی که تمامی سیاست ها و برنامه هاست. وجه دوم یا وجه غیر رسمی ترسیمات از حوزه ی خواست ها، اهداف و منافع را گفتمان غالب یا تبلیغات دارای گستره ی وسیع ارایه می دهند که می توان از آن ها تحت عنوان شعارها یاد کرد.

 شعارها در یک تعریف اشتراکی و با تاکید بر اولویت ها و ترجیحات جامعه به شعارهای اجتماعی تبدیل می شوند و در سیکل زمانی خاص اعتبار فراگیر به خود می گیرد. این فراگیری اعتبار به ظرفیت ها و ویژگی های جامعه پیوند دارد که خواست ها، اهداف و منافع را فرض، تصویر، تعریف و تبین می دارند. به هر اندازه که در جامعه و فهم غلبه یافته بر آن سطوح تقریبی، همسانی فهمی و اشتراک در فهم بیشتری باشد؛ شعارها از وضوح بیشتری برخوردار می شود و بدیهی است که این نوع از شعارها توسط نهاد حاکمیتی که بخش عمده ای از امکانات و منابع مادی و نا مادی را در اختیار دارد در جامعه توزیع و یا ارایه می شود؛ البته توزیع ابتدایی آن به عهده ی نهاد حکومت و سازمان های در اختیار آن است و توزیع فراگیر آن؛ همراه با تبلیغات و توصیفات مورد نیاز توسط ارگان های موثر بر تعریف و بسط ارتباطات و تعاملات که بخشی از مدیریت امور فرهنگی به عمل می آید که رسانه های ارتباط جمعی نیز  از این ارگان ها محسوب می شوند.

پر واضح است که اشتراک فهمی یا انطباق فهمی بین حاکمیت سیاسی – اجتماعی جامعه با کلیت افراد جامعه می تواند در اقبال و پذیرش شعارهای اجتماعی موثر باشد. به هر اندازه که نهاد حکومتی یا حاکمیت سیاسی – اجتماعی برآمده از آن و سازمان های در خدمتش در حوزه ی فهم ها و عاملیت ها دارای وفاق و اشتراک فهمی یا انطباق فهمی مناسب با افراد جامعه در شاکله ی کلی باشد؛ حتی اختلاف ها و مسایل حاشیه ای نمی تواند تهدیدی برای متن ارتباطی و تعاملاتی آن ها به شمار می آید و شعارهای اجتماعی هم بخشی از همین متن ارتباطی و تعاملاتی یاد شده اند؛ اما بدیهی است که ابلاغ صحیح فهم موجود در شعار به تمامی زاویای و لایه های گوناگون جامعه نیازمند تسری مناسب پیام های مورد نیاز و فهم های معیار غالب منطبق بر فهم متعارف کلی جامعه است و این عاملیت بر عهده ی رسانه های ارتباط جمعی و ارگان های تعریف و بسط دهنده ی ارتباطات و تعاملات در تعامل ویژه با مدیریت فرهنگ غالب بر جامعه و سایر بخش های مدیریت امور فرهنگی است که در انتقال آموزه ها و تعاریف تعاملاتی و ایجاد زمینه های باز تعریف مفاهیم، امور و موضوعات موثرند.

در راستای عمل صحیح به عاملیت یاد شده رسانه های ارتباط جمعی و سایر ارگانهای موثر بر تعاملات و ارتباطات نیازمند شناخت یا به تخصصی اجتماعی و اشراف و احاطه بر میزان انطباق شعار مطرح شده؛ فهم غالب جامعه است و حوزه ی دوم فهم از شاخصه های موثر بر تعریف، طراحی و انتقال پیام به طرز صحیح و با روش های تخصصی است تا بتواند فرآیند تولید و باز تولید پیام ارتباطی غیر شخصی فهم های مورد نیاز تحقق شعارهای اجتماعی را در جامعه توزیع و تسری مناسب دهد و در این راستا فهم از عاملیت های موثر رسانه های ارتباط جمعی و مجموع ارگان های موثر بر تعریف و بسط ارتباطات و تعاملات با مدیریت فرهنگ و نیز سایر مدیریت های غالب بر جامعه امری است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.*

*برای مطالعه بیشتر رجوع شود به مجموعه کتاب های علوم ارتباطات تألیف جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی اردبیلی


برچسب‌ها: علامه موسی الرضا طایفی اردبیلی, جامعه شناسی ارتباطات, فهم شناسی, هیستولوژی عقلانیت, مدیریت رسانه
+ نوشته شده در  سه شنبه هفتم شهریور ۱۳۹۶ساعت 20:19  توسط پدران خادم 
حدود شناسی روابط در جوامع بشری از علامه موسی الرضا طایفی اردبیلی...
ما را در سایت حدود شناسی روابط در جوامع بشری از علامه موسی الرضا طایفی اردبیلی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tayfe بازدید : 117 تاريخ : شنبه 30 دی 1396 ساعت: 12:39